1976 yılında Limak İnşaat ile faaliyetine başlayan Limak, sürekli ve dengeli büyüyerek çimento, turizm ve gıda sektörleri ile altyapı ve enerji yatırımlarını faaliyet alanlarına katmıştır.
Havaalanlarından limanlara, barajlardan sulama tesislerine, otoyollardan hidroelektrik santrallere, endüstriyel tesislerden petrol ve doğal gaz boru hatlarına, tatil köylerinden bina komplekslerine kadar başarıyla tamamladığı 100’den fazla projenin toplam değeri 6 milyar doları aşan Limak İnşaat, Engineering News Record Dergisi’nin yaptığı sıralamalarda dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında yer almaktadır.
Yedi oteli ile Türkiye’nin en büyük otel zincirlerinden birisine sahip olan Limak Turizm, her geçen gün büyümekte, Türkiye ekonomisine ve tanıtımına katkısını arttırmaktadır. Limak Turizm; Antalya’da Limra, Arcadia, Lara ve Atlantis otelleri ile Ankara’da Ambassadore, İstanbul’da Eurasia ve Yalova Termal otellerinin yanı sıra, Türkiye’nin birçok yöresinde ve Kıbrıs’ta yeni yatırımlarına devam ederek gelişimini sürdürmektedir.
Limak Çimento, Siirt, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Bitlis ve Mardin-Derik, Ankara, Balıkesir, Kırklareli ve İstanbul Ambarlı’da faaliyet gösteren 10 çimento fabrikasıyla, Türkiye’nin en büyük ikinci çimento üreticisidir.
Gıda sektöründeki temsilcisi Limkon, Adana’daki tesisinde meyve suyu konsantresi, meyve püresi, salça üretimi ve
her türlü meyve bazlı ürünü işleyerek sektördeki başarılı çizgisini sürdürmektedir.
Limak Enerji, elektrik üretim, dağıtım, perakende satış ve ticaretinden oluşan enerji değer zincirinin tamamında stratejik hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir. Bu çerçevede orta vadede hedeflediği 4.000 MW üretim kapasitesine ulaşmak için yeni projeler geliştirmeye devam etmektedir. İşletmedeki sekiz hidroelektrik santralin yanı sıra, inşası süren bir hidroelektrik santral ve planlama aşamasında bir jeotermal santralin tamamlanmasıyla, yenilenebilir enerji kurulu gücü yaklaşık 850 MW, toplam yıllık üretim kapasitesi ise 3 milyar kWh olacaktır. HES portföyü dışında, üretimdeki emre amadeliği daha güçlü hale getirmek için 2013 yılında, 1.156 MW kurulu gücündeki Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni özelleştirme yoluyla devralarak portföyüne katmış ve santral verimliliğini en üst düzeye çıkaracak yatırım çalışmalarını başlatmıştır. 2010 yılında Uludağ ve Çamlıbel elektrik dağıtım şirketleri özelleştirme ihalelerini ortaklarıyla kazanarak girdiği elektrik dağıtım alanında, 2012 yılında Boğaziçi ve Akdeniz elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirme ihalelerini ve Kosova Elektrik Dağıtım ihalesini kazanmasıyla, sektörün lider gruplarından biri olan Limak Enerji, aynı zamanda enerji ticaretinde de sektörün öncü ve en yenilikçi şirketlerindendir.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın yapımı ve işletmesinde gösterdiği başarıyı, Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı’na da aktaran Limak, Türkiye tarihinin en büyük altyapı sektörü yatırımlarından biri olan İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’ni ortaklarıyla birlikte üstlenmiştir. Ayrıca özelleştirme yoluya devraldığı İskenderun Limanı’nda, bir yandan operasyonlara devam ederken, diğer yandan limanı Akdeniz’in en önemli konteyner limanlarından birine dönüştüren yatırım programının ilk aşamasını tamamlayarak, 1 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitesini hizmete sunmuştur.
Sunduğu hizmetlerin kalitesi, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli uluslararası ödüller ve sertifikalarla belgelenmiş olan Limak, deneyimli ve eğitimli insan gücü ile faaliyet gösterdiği her sektörde maksimum verimlilik ve etkinlik ilkesi ile çalışmakta ve öncü şirketler arasında yer almaktadır.
www.limak.com.tr